26 Mart 2013 Salı

Enes'in Sünnet Pastası

Şubat ayında Enes 'in sünnet mevlüdü için hazırladığım sünnet pastası..
 


Pars'ın Bıyık İle Papyon Temalı Pasta ve Kurabiyeleri

Pars'ın 1.yaş doğumgünü kutlaması için hazırladığım bıyık ve papyon temalı pasta..
 

 
 bıyık ve papyon temalı kurabiyeler..


 
Daha nice güzel yaşlarının olması diliyorum..
Mutlu yaşlar Pars ...
 

25 Mart 2013 Pazartesi

Derin 'in Vampir kız ve Hallowen temalı Doğumgünü Pasta ile Kurabiyeleri

Geçtiğimiz hafta sonu Derin için hazırladığım Vampir kız ve Hallowen temalı Doğumgünü Pasta ile Kurabiyeleri..
Sevgili Hülya Yiğit hanımın kızı Derin için hazırladığım bu 3. doğumgünü pastası ..
 ve 3. farklı tema..
2010 yılında Derin'in ilk pastasını yapmıştım Çingene kız pastası ..
Daha sonra Deniz kızı pastası ..
Her doğumgününde kostümleride pastası ile uyumlu idi..
Bu yıl da çok güzel bir vampir kız olmuştu Derin..
 Giydiği siyah elbisesi ,siyah pelerini, makyajı,saçı tam bir vampir kız .
 


 
 Hallowen temalı kurabiyeler.
(hayalet,balkabağı,cadı,cadı şapkası,perili ev, yarasa kurabiyeler ...)


MUTLU YAŞLAR DERİN..
 
Sevgilerimle..

19 Mart 2013 Salı

Yusufhan'ın Balonlu 1.Yaş Pastası

Sevgili Sedef hanımın oğlu Yusufhan'ın 1.yaş kutlaması için hazırladığım balonlu pasta..
 


Sevgili Yusufhan'a sevdikleri ile birlikte daha nice güzel ,rengarenk ,neşeli,mutlu yaşlar diliyorum..
Sevgilerimle..

5 Mart 2013 Salı

TEPEKULE CATERİNG İŞBİRLİĞİ İLE MİRANDA ZEYTİNYAĞLI LEZZETLER ETKİNLİĞİ

Geçtiğimiz günlerde İzmir Yemek Bloğu yazarları olarak “Tepekule Catering İşbirliği ile Miranda Zeytinyağlı Lezzetler “ etkinliğine Tepekule Reklam Yönetmeni Derya Izgıs hanım tarafından davet edildik.
Tepekule Catering etkinlik mutfağında Miranda Zeytinyağı Ürünleri ile şef Binali Yılmaz eşliğinde nefis bir menü hazırladık..
  
Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar
 Etli Kirde
 Narlı Kuzukulağı Salatası
 Cevizli İncir Tatlısı
 
Hazırlanan menüdeki tarifler ise şöyle;
 
Cevizli İncir Tatlısı
 
Malzemeler:
1 kg.kuru incir
5-6 defne yaprağı
yarım kg. şeker
1lt.su
250 gr. ceviziçi
vanilya
2 karanfil
1-2 kabuk tarçın
 
 
Hazırlanışı :
İncirlerin içini açıp cevizleri yerleştirip kapatıyoruz.
Doldurduğumuz incirleri bir tencere içinde defne yaprağı, karanfil,kabuk tarçın,vanilya ve şekeri su ilave ederek yarım saat kaynatıyoruz.
Soğuyunca servis ediyoruz, üzerine kaymak konulup servis edilebilir..
 

 
Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar

Malzemeler:
8 enginar
3yemek kaşığı zeytinyağ
5-6 arpacık soğan
3-4 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 limon
1 kase iç bakla
tuz
istenirse havuç ve patates te ilave edilebilir.
 

Hazırlanışı:
Enginarlar temizlenir ve limonlu suda bekletilir.
 

Zeytinyağ ve arpacık soğanlar birlikte kavrulur içine sırayla sarımsak ,un tuz ,şeker ve su ilave edilir.
 

sonrasında baklalar ve enginarlarda ilave edilerek malzemeler yumuşayana kadar pişirilir.


Etli Kirde
Kreple sunum yapılan nefis bir et yemeği..
Malzemeler:
750 gr dana bonfile (kuzu but ve tavuk ile de yapılabilir)
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ1 soğan
1 kırmızı biber
1 yeşil biber
et suyu (kemik suyu olabilir)
beyaz biber
tuz


Hazırlanışı:
Doğranmış soğanları zeytinyağı ile kavuruyoruz.İçine ince ince doğranmış kırmızı biber ve yeşil biberi ilave ediyoruz biraz daha kavuruyoruz.
İnce ince doğradığımız etleri ilave ediyoruz karıştırıyoruz.
Üzerine et suyunu ilave ediyoruz.
(burda şöyle küçük bir bilgi verebilirim. eti istersek çiğ olarak kavurma işlemine ekleyebiliriz, istersek te önceden etlerin üzerini geçecek kadar su ile 20 dk. haşlayarak hazırlanmış haşlanmış eti ilave edebiliriz.)
Tuz ve beyaz biberi de ilave ederek etimiz yumuşuyana kadar pişiriyoruz.
İsterseniz içine domates, karabiber, kekikte ilave edebilirsiniz



 
,Etli Kirde İçin Krep :
Malzemeler:
1 kg. süt
300 gr. un
5 yumurta
tuz
şeker
Maydonoz,dereotu,nane,kırmızı (kapri)biber
 
Hazırlanışı :
Tüm malzemeleri blendırdan geçiriyoruz.
Çok hafif zeytinyağı ile tavayı yağlıyoruz ve krepleri altüst ederek pişiriyoruz.
Sıvı bir karışım oldğu için kreplerde incecik şahane oluyorlar..
 
 
Pişirdiğimiz krepleri kare bir kalıpla kesiyoruz .istediğimiz şekilde olabilir aslında önemli olan yüksek bir kalıp olması..
Kesim işlemini yaptığımız kalıp yüksek olursa sunumu hazırlamakta kolay olucaktır.
Servis tabağımıza kalıbı koyuyoruz kestiğimiz krepten bir parça koyuyoruz üzerine hazırladığımız etli karışımdan koyuyoruz.
Üzerine tekrar krep tekrar et ve son olarak en son kata yine bir krep koyuyoruz..
 
 
 
Kalıbı kaldırıyoruz veeee..
taaa taaamm .. ortaya nefis bir görüntü çıkıyor


 
üzerine (arzuya göre sarımsaklı) yoğurt koyuyoruz.
yoğurdun üzerine de  tereyağlı biber .. mmm nefis..
 

Narlı Kuzukulağı Salatası
Malzemeler:
Kuzu kulağı
tere
nar
domates
zeytinyağ
izmir tulum peynir
Hazırlanışı :
Temizlenmiş yıkanmış otların (kuzukulağı ve tere)  üzerine tüm malzemeleri ilave ediyoruz en son izmir tulum peynirini çok ince ince kıyıp yada rendeleyip servis yapıyoruz.
 
ve şahane görünümleriyle hazırlanan menümüz servis tabaklarında..

Narlı Kuzukulağı Salatası
 

 

Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar
 
 
Cevizli İncir Tatlısı





Şefimiz Binali Yılmaz
 
 
 
Şef Binali Yılmaz bize Tepekule Catering ve Miranda Zeytinyağlarının sosyal sorumluluk çalışmalarından bahsetti. Bulunduğumuz etkinlik mutfağında okullarla yapılan etkinliklerde çocuklara sağlıklı beslenme ve obozite hakkında bilgi verdiklerini, birlikte sağlıklı yemekler yaptıklarını ve çocukların bu yemekleri yaparken hem çok eğlenip hem de sağlıklı beslenmeyi öğrendiklerini anlattı.




 

Hazırladığımız menüdeki lezzetleri Tepekule a7 Şehir Klubunun şahane ortamında keyifli bir sohbetle birlikte yedik.
Derya hanımın daveti ile İzmirde yeni şık bir mekan daha öğrenmiş oldum..
 Tepekule a7 Şehir Klubu şahane bir körfez manazarasına sahip..
a7 de öğlen yemek servisi 12.00 de başlıyor. sadece akşam için değil gündüz buluşmaları içinde şahane bir ortam..
 
 
Derya hanımın a7 Şehir Kulubu ile ilgili bizlere bahsettiği bilgileri sizlerle de paylaşmak istiyorum.. 
Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nin çatı katındaki a7 Şehir Kulübü; Cumhuriyetin ilk yıllarının 'Şehir Kulüpleri' geleneğini İZMİR KENT MUTFAĞI mönüsü ile hayata geçirmeyi hedefliyor. Giderek hızlanan yaşam temposunun belirlemeye ve hatta dikte etmeye çalıştığı standartların karşısında durarak, yemek yemenin doymaktan farklı bir süreç olduğunu konuklarına hissettirmeye çalışıyor. Ürünlerin satın alınmasından,yemeklerin sunulmasına kadar da "Slow Food" hareketinin İYİ-TEMİZ-ADİL olma kriterlerine titizlikle uyulması hedefleniyor. 80 kişilik oturma kapasitesi olan restoranın, günbatımının doyasıya izlendiği körfez manzaralı bir de barı var. Adı İzmir ile özdeşleşmiş değerli müzisyenler Aziz Özen ve Nihat Şendündar , her gece 20.30'dan itibaren piyano ve perküsyonla yemeğinize eşlik ediyorlar. A la Carte mönü seçenekleri dışında dilerseniz tercihinizi sadece et, balık ya da tavuk olarak belirtip mönünüzü ' sıra servisine' teslim edebiliyorsunuz. Bu durumda mevsimin lezzetleri, size küçük porsiyonlar olarak sunuluyor. Pazar hariç her gün açık olan mekânda yemek servisi öğlen 12.00'de başlıyor. Ayrıca 400 araç kapasiteli, özel güvenlikli kapalı otoparkı da ücretsiz olarak hizmetinizde.






 
Bu güzel ortamda bu keyifli etkinlik için
Tepekule Reklam Yönetmeni Derya Izgıs hanıma,
Şef Binali Yılmaz ve ekibine,
birbirinden şahane fotoğraflar için Figen'e  Figen Karavaş Photography ,
ve blogger arkadaşlarıma
çok çok teşekkür ediyorum..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Special design for Nefis Kokular by GeCe